Verveelde katten

Ik ben sinds kort ingetrokken bij een vriendinnetje. Ik ken haar nu al een tijdje en zijn goede vriendinnen geworden in de afgelopen tijd. Ze heeft ook een leuk huisje. Het zijn twee verdiepingen met een mooie voor- en achtertuin. En natuurlijk is er ook nog wat anders wat volledig nieuw is. Ja natuurlijk het alles zelf doen is nieuw, zoals het koken het wassen en het schoonmaken. Nu leef je niet meer het luxe leventje dat dit allemaal voor je wordt gedaan. Maar ook is er een ander nieuw ding. Ze heeft namelijk een hondje en een kat. Dat is nogal nieuw voor mij. Ik heb ooit in mijn leven een konijntje gehad maar dat was het ook. Een hond en een kat is een grotere verantwoordelijkheid natuurlijk.

Ook een kat kan zich vervelen

Omdat het een grotere verantwoordelijkheid is wilde ik me even inlezen. Zo begon ik bij me inlezen over katten. Zo gaat de kat af en toe naar buiten maar zit voornamelijk binnen. Zo mag een kat zich dus niet vervelen. Hiervoor heb je dan ook kattenspeelgoed voor nodig. Wanneer een kat zich dus gaat vervelen gaat er meer aandacht uit naar slapen en eten. Op deze manier worden katten dus dik en krijgen ze gezondheidsproblemen. Door verveling komt ook spanning, frustratie en gedragsproblemen voorkomen.

Spelen met katten

Zo zijn er ook nog manieren van spelen met katten, niet elke kat houdt namelijk van spelen of speeltjes. Daarom zijn er speeltjes met geluidjes, bewegingen of speeltjes die wat moeilijker bereikbaar zijn, dit lokt het jachtinstinct uit.

Wat nog meer?

Zo zijn er ballen waar de kat mee kan spelen, kattenspullen, laser speelgoed, speelhengels en vulbaar speelgoed. Zo was er dus veel om over in te lezen. Gelukkig is het katje zelf heel lief en houd van knuffelen. Wel merk ik dat het katje veel slaapt. Dat deed me denken aan de verveling. Misschien zou het daar wel aan kunnen liggen? Zo ging ik maar ook gelijk kijken voor speelgoed op medpets. Op deze manier kan het katje dan lekker spelen en hopelijk geen gezondheidsproblemen krijgen. Op deze site kon ik van alles halen wat een kat nodig zou moeten hebben. Van speeltjes tot voedsel tot medicatie. Wanneer ik medicatie zeg bedoel ik vooral het ontwormen van een kat of het vermijden van vlooien of het verwijderen van vlooien. Dat is namelijk niet fijn voor een kat. Ook vlooien komt vaker voor wanneer de kat naar buiten gaat. Dit kan dan door andere beesten komen die vlooien heeft. Zeker omdat dit katje vaak buiten in aanraking komt met andere katten is het wel handig om achter de rug te hebben,