Riool ontstoppen Brabant

Riool ontstoppen Brabant

Ontstoppingsdienst inhuren

Heb je een vertstopping in huis? Dan kan dat voor veel narigheden zorgen. Zo kan het vieze luchtjes geven en, nog erger, voor schade aan je huis zorgen. Zit je afvoer verstopt? Merk je een vieze lucht in je woning in Brabant? Dan is het misschien tijd om het riool te ontstoppen. In dit blog vertellen we je meer over het ontstoppen van je riool.

Oorzaak in kaart brengen

Ten eerste is het essentieel om in kaart te brengen wat de oorzaak van de verstopping is. In de meeste gevallen is het riool verstopt door vet- en etensresten, haren, toiletpapier en andere spullen die eigenlijk niet in het riool horen. Daarnaast is het mogelijk dat er een verzakking of een breuk in de riolering zit. Is er sprake van dat laatste? Dan is het aan te raden om een expert in te huren voor riool ontstoppen in Brabant.

Zelf proberen

Als er sprake is van een verstopping die niet al te hardnekkig is, kun je zelf proberen de verstopping te verhelpen. Er zijn diverse middelen hiervoor. Denk hierbij aan een ontstoppingsveer of een ontstoppingsmiddel. Let erop dat je voorzichtig bent met deze middelen. Ze kunnen namelijk schadelijk zijn voor de riolering.

Ontstoppingsveer

De ontstoppingsveer is een flexibele staaf met een handvat eraan. De veer kun je gebruiken om een verstopping los te krijgen en vervolgens weg te spoelen. Hiervoor is het belangrijk om de veer kalm en voorzichtig in het riool te stoppen. Zo voorkom je dat je per ongeluk het riool beschadigt.

Ontstoppingsmiddel

Wil het met de veer niet lukken? Dan kun je altijd nog een ontstoppingsmiddel gebruiken. Dat is een middeltje dat de verstopping oplost via een chemische reactie. Gebruik dit middel altijd spaarzaam en altijd volgens de instructies op de verpakking.

Ontstoppingsdienst inhuren

Merk je dat de verstopping te erg is om zelf te verhelpen? Dan kun je het beste een professional inhuren. Een loodgieter beschikt altijd over de goede gereedschappen en kennis om verstoppingen te verhelpen. Ook kan hij of zij schade die eventueel is opgetreden repareren. Wacht daarom ook zeker niet te lang met een professional inschakelen. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Hou dan onze blogpagina in de gaten.