Raamfolie

Wil jij graag dat langslopende mensen niet meer makkelijk naar binnen kunnen kijken? Heb jij als je achter de computer zit de gordijnen dicht omdat de zon in jouw beeldscherm schijnt? Lig je ’s wakker van het licht dat jouw slaapkamer inkomt? Allemaal problemen die op te lossen zijn door het plaatsen van raamfolie.

Wel naar buiten naar niet naar binnen kijken

Wil jij meer privacy en voorkomen dat mensen bij jou naar binnen kunnen kijken, dan kan je folie op jouw ramen plakken. Er bestaat folie dat het gezicht van binnen en van buiten onduidelijk maakt. Ook kan je kiezen voor folie die het van binnen naar buiten kijken wel en het kijken van buiten naar binnen niet mogelijk maakt. Je kunt de folie, geheel naar jouw eigen wens, op het gehele raam of een gedeelte van het raam plakken. Je kunt ervoor kiezen om het vergroten van jouw privacy op een decoratieve manier te doen: er kan van alles in de folie gezet worden. Hierbij kan je denken aan een naam, adres of een figuur.

Heb jij last van de inschijnende zon op jouw beeldscherm, dan kan je zonwerende folie op je ramen plakken. Hierdoor wordt de temperatuur in de ruimte ook minder afhankelijk van de zon. Een groot voordeel van de folie is dan ook een deel van de uv straling tegengehouden wordt. Daarnaast houdt deze folie in de winter de warmte ook meer in de ruimte, wat stookkosten scheelt.

Verduistering

Als je de ruimte geheel wilt verduisteren, kan dat met een verduisterende folie. Daglicht verstoort de nachtrust. In de zomermaanden is het lang licht en kan verduisterende folie uitkomst bieden. Deze folie houdt behalve de zon ook een gedeelte van de uv straling tegen. Daarnaast voorkom je hiermee ook het naar binnen kijken in jouw ruimte. Naast deze varianten bestaat er ook veiligheidsfolie. Deze folie voorkomt dat bij een barst in de ruit de hele ruit versplinterd. Het is een stuk veiligheid, maar gaat ook inbraak tegen.