Geld lenen, drie opties die je kan overwegen

Wil je graag geld lenen? Dan zal je merken dat er binnen het krediet landschap de voorbije jaren behoorlijk wat is veranderd. Dit is ook nodig, want het moet gezegd dat er vandaag de dag omwille van veel meer verschillende redenen wordt gekozen om geld te lenen in vergelijking met vroeger. Voordat je een bepaald krediet af gaat sluiten is het dan ook van cruciaal belang om je de vraag te stellen hoeveel je precies wenst te lenen evenals waarvoor je het geld in kwestie nodig hebt. Voor het aankopen van vastgoed spreekt het immers voor zich dat je bij voorkeur altijd kiest voor een hypothecair krediet. Hoe dan ook, wil je graag een lening afsluiten? Wij hebben alvast drie verschillende mogelijkheden hieronder op deze pagina voor jou op een rijtje gezet.

1.) Lineair geld lenen met een persoonlijke lening 

Voor ontzettend veel mensen die graag willen geld lenen geldt dat ze er de voorkeur aan geven om dat te doen door middel van een lineair krediet. Wanneer we het hierover hebben spreekt het voor zich dat er doorgaans al snel wordt gedacht aan de persoonlijke lening. Dat is ook niet meer dan logisch, want van alle verschillende kredietvormen die er bestaan is deze veruit het meest lineair. Dat brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel heeft te maken met het feit dat dit krediet zeer voordelig is. In vergelijking met een doorlopend krediet liggen de kosten veel lager. Dit gezegd hebbende is dat wel alleen maar het geval wanneer je, je echt goed aan de kredietvoorwaarden houdt. Eventuele afwijkingen worden immers meteen beboet. 

2.) Geniet van flexibele voorwaarden met het doorlopend krediet 

De tweede kredietvorm waar je voor kan kiezen is het doorlopend krediet. Geld lenen door middel van een dergelijke lening is aanzienlijk duurder in vergelijking met de eerste mogelijkheid die we op deze pagina hebben aangehaald. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je hierbij kan afwijken van de kredietvoorwaarden wanneer je dat nodig acht. De belangrijkste eigenschappen van een doorlopend krediet zijn dan ook onder meer de volgende:

  • Er is geen sprake van een vastgestelde eindtijd; 
  • Het is mogelijk om reeds betaalde bedragen opnieuw op te vragen; 

Vergelijkbaar met de persoonlijke lening geldt ook voor het doorlopend krediet dat de intrest die wordt aangerekend niet is vastgesteld. Met andere woorden, het kan in de praktijk de moeite waard zijn om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende kredietverstrekkers. Zo kan je ook op dit wat duurdere krediet toch op een eenvoudige manier een mooie besparing realiseren. 

3.) De minilening, een prima keuze voor kleine kredieten

Bij geld lenen wordt er nog steeds zeer vaak gedacht dat er altijd sprake moet zijn van een groot bedrag. Dat is echter zeker niet correct. Heel veel mensen merken op dat ze aan het einde van de maand geconfronteerd worden met wat financiële problemen. Dit betekent niet zelden dat ze die laatste facturen helaas niet meer kunnen betalen. Heb jij het gevoel dat je gewoon even behoefte hebt aan een klein beetje extra financiële middelen? Dan is het zeker een mogelijkheid om ervoor te kiezen om een minilening af te sluiten.